Dimnik za nizko-energijske in pasivne hiše

Dimnik za pasivno hišo ali dimnik za nizko-energijske hiše mora ustrezati strogim zahtevam, ki so predpisane za pasivno gradnjo. Poleg ustrezne požarne varnosti, mora biti tudi odporen proti delovanju agresivnih spojin, izveden mora biti zrakotesno in brez toplotnih mostov. V samih pasivnih zgradbah se uporabljajo le kurilne naprave, ki delujejo neodvisno od zraka v prostoru. Naprave so torej tesno zaprte, zrak za zgorevanje pa se dovaja po posebnih jaških ali kanalih, ki morajo biti ustrezno toplotno zaščiteni, da ne pride do nastanka toplotnih mostov. Kurilne naprave morajo torej biti razvite posebej za takšne stavbe.

Za vašo rešitev Vam ponujamo dimniški sistem Schiedel Absolut, ki je dimnik posebej namenjen pasivnim ali nizko-energijskim gradnjam. Je tudi prvi dimniški sistem, ki je uspešno prestal vse teste za pasivne zgradbe in ga priporočajo vsi izdelovalci pasivnih gradenj, kot so: Lumar, Jelovica, Marles in ostali. Konstrukcija sistema je celo tako zrakotesna, da je stopnja puščanja zraka občutno nižja od najvišje dovoljene za pasivne zgradbe.

dimnik za pasivno hišo dimnik za pasivno hišo dimnik za pasivno hišo
 

Bistvena novost pri tem sistemu pa sta termoelementa, ki preprečujeta nastanek toplotnih mostov, predvsem pri stiku s talno ploščo in pete dimnika, ter skozi prehod dimnika čez streho.

Za ponudbo ali več informacij o dimniškemu sistemu Schiedel Absolut nam pošljite povpraševanje ali pa nas pokličite na: 031 634 609 za več informacij.

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Varujemo Vašo Zasebnost

Spoštujemo Vašo zasebnost zato osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili ali posredovali drugim osebam!


varnost osebnih podatkov

Troslojni Inox Dimnik Schiedel ICS z 15% Popusta

Troslojni inox dimnik Schiedel ICS se lahko pohvali z zelo privlačnim izgledom in visoko kvaliteto materiala ter dolgo življensko dobo. Dimnik ima 10 let garancije in certifikat ter izjavo o skladnosti, ki potrjujejo da gre za vrhunski izdelek.

Od 1.10.2016 pa do 31.12.2016 Vam na vse inox dimniške sisteme Schiedel ponujamo kar 15% popusta na material.

inox dimnik schiedel ics

Akcija - Schiedel

Schiedel akcija

 • Keramični Dimnik

  Schiedel Absolut

  Visoko kvaliteten keramični dimnik Schiedel Absolut je namenjen predvsem za pasivne ali energijske hiše. Priporočajo ga tudi priznani izdelovalci montažnih hiš.


 • Klasičen Dimnik

  Schiedel Stabil

  Klasičen dimniški sistem Schiedel STABIL je namenjen predvsem za klasične gradnje in je najbolj cenovno ugoden dimnik proizvajalca Schiedel. Namenjen je vsem vrstam goriv in kotlov ter ima 15 let garancije.

 • Nov Keramični Dimnik

  Uni Iso Plus

  Popolnoma nov keramični dimnik Schiedel Uni Plus Iso s tehnološko dovršeno keramično cevjo ISO2. Zagotavlja večjo varnost, Univerzalno uporabnost in kar 30 let garancije.


 • Dimnik za pasivne hiše

  Absolut XPERT

  Dimnik z zračnikom, ki ima certifikat za pasivne gradnje. Dodatno izoliran dimnik, tudi v sami peti dimnika. Namenjen predvsem nemškemu in avstrijskemu trgu.


 • Zaključni Element Dimnika

  Schiedel Final

  Montažni zaključek dimnika v imitaciji opeke in različnih barv. Final je izdelan iz hidrofobnega betona, ki ne vpija vlage. Ima tudi odkapni rob, ki preprečuje zamakanje skozi fuge.

 • Zaključek Dimnika

  Obložni Element

  Zaključek dimnika nad streho v različnih možnih barvah in teksturah. Obložni element je izdelan iz steklo betona, ki je izredno odporen na vremenske vplive.

 • Troslojni Inox Dimnik

  Schiedel ICS

  Troslojni Inox dimnik Schiedel ICS je najbolje prodajan Inox dimnik pri nas. Ima 10 let garancije in vse ustrezne certifikate.


 • Inox Dimnik s Keramiko

  Schiedel Kerastar

  Troslojni Inox dimnik s keramično cevjo,ima kar 30 let garancije in je eden najkvalitetnejših inox dimnikov v evropi.


 • Sanacija Schiedel

  Prima Plus

  Sanacijski inox sistem primeren za priključitev kurišč na vse vrste goriv. Neobčutljiv je na vlago in odporen na visoko temperaturo.


 • Sanacija Schiedel

  TechnoFlex

  Sanacijski inox sistem Technoflex vsebuje fleksibilne cevi, ki so namenjene za sanacije zavitih jaškov. • Kamin z Dimnikom

  KingFire Parat

  Visoko kvaliteten kamin, ki je tovarniško sestavljena ogrevalna enota. Deluje neodvisno od zraka v prostoru in je v povezavi z dimnikom Absolut. Kamin ima 84% izkoristka.

 • Plinski Dimnik

  Schiedel Multi

  Dimnik Multi je namenjen za centralno ogrevanje z plinskimi grelniki. Na dimnik lahko priklopimo do 10 plinskih grelnikov.


Imate Vprašanje ali Želite Ponudbo?

Vaš brskalnik ne podpira takšnega okna

Sodelujemo s priznanimi podjetji